Fasan på menuen

Fasan på menuen 

Idag, d. 4.august, var der fasan på menuen. Hver gruppe fik tildelt en fasan, som vi skulle lave om til "fasaner med vindrue-flødesauce og mos". 
Vi fik derfor hele rejsen fra en død fasan til der stod en gryde med mad lavet af fasanen. 


Inden opgaven startede, fik vi en kort snak i plenum, hvor vi snakkede om hvad der kendetegner en fugl. Ikke mange have kendskab til dette, men vi gættede, og fik ny viden omkring dette. En af de ting vi blandt andet fik mulighed for var at undersøge fjerene på fasanen. 


Selve opgaven gik ud på at vi skulle slagte fasanen. Vi skulle klippe ben, vinger og hoved af den


Derefter skulle vi pille fjerene af den, pille indvoldene ud og derefter skære kødet af den som skulle bruges til retten. 


Opskriften vi brugte er denne:

Efter kødet var blevet skåret ud og renset, begyndte klargøringen til maden. Der skulle knuses mandler og skæres vindruer. 
Kødet skulle vendes i æg og mandler, derefter steget let på panden. 
Når alle stykker fasan var blevet stegt, skulle flødes tilføjes, hvori kødet skulle stege færdig. 

Til sidste skulle saucen smages til med salt og peber, også var retten færdig til at blive serveret. 
(Mosen blev lavet Ib og Ida imens vi andre lavede fasanen). 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Friluftstur

På jagt efter dyr på campus

Dyrehold - Opgave A